Tafelvorm

Designers Choice

op
Designers Choice

Dit is hoe onze organische vorm tot stand is gekomen

Omdat we met ons team van designers graag nadenken over de laatste trends en innovaties, zijn we om de tekentafel gaan zitten met designer Anke om ultieme organische tafelbladen te creëren. In deze blog nemen we je mee hoe de organische tafelvorm tot stand is gekomen. We gaan aan tafel met designer Anke! 

Waarom heb je juist de organische tafelontworpen?

Organische vormen zijn de top of trend van dit moment. Kenmerkend door hun zachte,glooiende vormen, geïnspireerd op de natuur. Iets unieks naast de andere bestaande tafelbladen. Naast rechthoekig en ronde tafels, vroeg de tafelbladencollectie om een origineel tafelblad die je niet in ieder interieur ziet staan. De organische vorm is een eyecatcher en daarnaast ook passend in veel verschillendestijlen interieur. Of je nu vooral veel hoekige vormen en strakke lijnen in jeinterieur hebt, of een minimalitische of scandinavische stijl. Met de organische vorm zit je altijd goed en dat maakte dat we graag in wilden haken op deze trend.

 

Dus de organische vorm past in veel interieurs. Ideaal! Waarom zouden mensen in jouw ogen moeten kiezen voor een organische vorm?

Het leuke aan een organische vorm vind ik dat tafelen in een kring eenandere dimensie krijgt. Gesprekken krijgen een prettige dynamiek, omdat je iedereen aan kunt kijken in kring-vorm in tegenstelling tot bijvoorbeeld een langwerpige hoekige tafel. En heel fijn: geen hoekige vormen die veel ruimte in beslag nemen. Aan de organische tafel schuif je gemakkelijk met veel mensen aan! En ander voordeel: met kleine kinderen geen hoekige vormen waar ze zichaan kunnen stoten.

 

 

Heb je tips voor het samenstellen van dé ultieme designtafelvoor klanten van Tables by TIM?

Als designer vind ik het natuurlijk belangrijk dat de tafelmatcht met jouw interieur. Ontwerpen is in mijn ogen het leukste wat er is. Stem je meubels perfect af met de kleuren op de muur, je bank en je vloer. Durf kleurkeuzes te maken die genoeg contrast geven! Top aan de tafels van Tables by TIM is dat je de tafelbladen in 19 kleuren kunt kiezen en de tafelpoten in meerdan 200 kleuren, dus Mix & Match er lekker op los is mijn ultieme tip. Op de Tables by TIM website kun de online configurator gebruiken om jouw droomtafel samen te stellen. Zo zie je direct wat het doet als je bijvoorbeeld een ander type tafelpoot kiest.

En last but not least: zorg dat de tafel ook matcht met jouw leefsituatie. Met jonge kinderen zou ik de Arpa Fenix aanraden, omdat deze voorzien is van een nanotech coating en krasbestendig is.

 

Voor de twijfelkonten onder ons: Als je twijfelt over bepaalde kleuren kun je een gratis sample-box bestellen en deze bij de rest van je interieur beoordelen. Echt doen, want zo ben je verzekerd van de juiste beslissing. 

 

 

Dit artikel is geschreven door:

Anke