FAQ

Heb je een vraag over onze producten? In onderstaand overzicht vind je antwoord op de meest gestelde vragen. 

Categorieën:

De tafel

Welk basismateriaal wordt gebruikt voor het blad?

Berken Multiplex
Voor de Arpa en Arpa Fenix tafels hebben we gekozen voor een basismateriaal van berken multiplex. Een sterke hardhouten basis bestaande uit verschillende lagen triplex. Dit is een extra krachtig materiaal. Op de zijkant zie je een mooi gelaagde tekening van lagen hout. We voorzien de multiplex van een blanke laklaag.


Eikenhout
Onze tafels zijn gemaakt van massief eikenhout. Een sterke hardhouten basis van topkwaliteit. Een eikentafel is verkrijgbaar in 7 verschillende kleuren.
Let op! Eiken is een natuurproduct. Afwijkingen in kleur en structuur zijn voorbehouden.

Wat is het verschil tussen de toplagen?

Hoe stel ik mijn tafel samen?

Je kunt een echte Tables by TIM helemaal zelf samenstellen. Dit kan via onze website www.tablesbytim.nl of in onze showroom met een van onze collega's.

Hier alle stappen op een rijtje.

De vorm
Je begint met het kiezen van de vorm van je tafelblad. Er zijn 9 verschillende vormen beschikbaar. Rechthoekig, hoekig ovaal, plat ovaal, ovaal, rond, organisch en rond organisch.


Het materiaal
Je hebt bij ons de keuze uit Arpa, Arpa Fenix of Eikentafels.

De kleur
Voor het kiezen van de perfecte kleur kun je een sample box via onze website bestellen. Twijfel je nog? In onze showroom vind je alle kleuren.

De afmeting

De afmeting van je tafelblad kun je volledig zelf samenstellen. Bij de breedte van het tafelblad heb je de keuze uit 80, 90, 100, 110 en 120 cm en een lengte van 180, 200, 220, 240, 260, 280 en 300 cm. Voor ronde tafels heb je de keuze uit een diameter van 100, 110, 120, 130, 140 en 150 cm. Twijfel? Wij hebben handige knippatronen verkrijgbaar in de webshop.

De randafwerking
De volgende stap is de randafwerking van je tafelblad. We hebben zes mogelijkheden:
Halfrond \ Voor een sierlijke en vriendelijke afwerking.
Verjongd \ Eerst 9 mm recht naar beneden en het overige deel wordt onder een hoek van 30 graden afgewerkt. Hierdoor lijkt het blad dunner.
Diagonaal \ De zijkanten lopen van boven naar beneden, schuin naar binnen in een hoek van 60 graden.
Recht \ Deze rand is rechttoe, rechtaan en heeft een robuuste uitstraling. De randen worden uiteraard netjes afgewerkt waardoor ze niet meer scherp zijn.
Bol \ Een afwerking voor een zachte en klassieke uitstraling
Schuin \ De zijkanten lopen vanboven naar beneden, schuin naar buiten in een hoek van 60 graden. Zo wordt de gelaagde rand nóg beter zichtbaar.


De tafelpoot

De tafelpoten worden gemaakt van staal en voorzien van een poeder-coating. Er zijn vijf opties verkrijgbaar in meer dan 200 RAL-kleuren. Draadstaal, plat gezet, vlinderpoot, recht en conisch. Bij ronde tafels met een diameter van 100-110 cm plaatsen we drie poten. Bij 120-150 cm worden dat er vier. De vlinderpoot en rechte poot zijn niet toepasbaar op de ronde tafel.

Wat is de hoogte van de tafel?

Alle tafels zijn 75 cm hoog. Deze afmeting is inclusief het blad van 27 mm dik. 99% van de stoelen met armleuningen passen onder het blad. Wil je het zeker weten? Meet dan de armleuning van je stoel op, als deze onder de 72 cm is, past het.

Hoeveel stoelen passen er aan een JASPER?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de JASPER met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een FENNA?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de FENNA met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een NORA?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de NORA met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een LEVI?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de LEVI met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een MILAN?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de MILAN met de stoelen. Voor een eiken tafel kun je kiezen uit de afmeting 100-120 cm, bekijk hier deze opstellingen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een CHARLIE?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de CHARLIE met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een BOBBI?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de BOBBI met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een JIMMY?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de BOBBI met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Hoeveel stoelen passen er aan een OLAF?

Bekijk hier alle mogelijke opstellingen & afmetingen voor bij de BOBBI met de stoelen. Deze opstellingen zijn gemaakt met stoelen van 60 cm breed.

Kan mijn tafel buiten staan?

Nee, onze tafels zijn enkel geschikt voor gebruik binnenshuis.

Stoelen

Hoe stel ik bij Tables by TIM stoelen samen?

Je kunt kiezen uit stoelen van Tables by TIM, Jesper Home en Aime té. Je begint met het kiezen van de type stoel. Wij verkopen vijf verschillende type stoelen van Jesper Home en zeven verschillende van Tables by TIM. Het is belangrijk om de specificaties per stoel goed na te lezen m.b.t. de maten zodat deze perfect aansluiten bij jouw tafel.


De kleur stof
Per type stoel kun je kiezen uit diverse kleuren stof. De stoffen zijn niet uitwisselbaar voor een andere type stof.

De vorm onderstel
Bij de stoelen van Jesper Home heb je keuze uit vier verschillende onderstellen: Slide, Cross, Beehive & Turn. De stoelpoten worden gemaakt van staal en zijn voorzien van een poeder-coating. Ook de kleur kun je bij Jesper Home zelf bepalen. De onderstellen kun je in vijf kleuren laten poedercoaten: Brushed Gold, Brushed Rose, Brushed Steel, Mat wit & Mat zwart. Bij de Tables by TIM en Aime té stoelen is dat NIET het geval.

Wat zijn de specificaties van de JESPERHOME stoelen?

Eetbankje

Wat is de hoogte van het bankje?

De zithoogte van het eetbankje is 45 cm.

In welke vormen is het eetbankje beschikbaar?

Het eetbankje is beschikbaar in de vormen Levi, Olaf en Fenna.

In welk materiaal is het eetbankje beschikbaar?

Onze eetbankjes zijn beschikbaar in verschillende kleuren eikenhout óf berken multiplex met Arpa Fenix.

Wat is de levertijd van het eetbankje?

De levertijd van het eetbankje is 10-12 weken.

Onderhoud

Hoe onderhoud je een Tables by TIM tafel?

Ga naar deze pagina.

Hoe bescherm ik mijn stoel?

Jouw nieuwe eetkamerstoelen bescherm je extra goed met de iProteqt impregneerspray & Service. Profiteer 5 jaar lang van een vlekken & constructie service door onze partner Oranje Furniture Care. iProteqt is een unieke service die je samen met de nieuwe stoelen aanschaft. Je ontvangt een verzorgingsset waarmee je de stoelen gemakkelijk en snel kunt beschermen en verzorgen. Let op: dit geldt alleen als je een pakket koopt bij aanschaf van je eetkamerstoelen, dus niet achteraf! Wil je meer lezen over deze service, klik hier.

Wat als ik onvolmaaktheden op mijn tafel heb?

Heel soms komt het voor dat er 'bobbels'/ribbels zichtbaar en voelbaar kunnen zijn in het blad. Het is belangrijk om te weten dat het natuurlijke berken multiplex (dat we gebruiken voor onze tafels) subtiele oppervlakte onregelmatigheden kan hebben. Deze zitten niet in de Arpa Fenix laag, maar in de onderliggende berken multiplex laag. Arpa Fenix vormt zich hieronder.
Kan dit probleem verholpen worden? Als je met je vinger op de bobbel tikt en het klinkt hol, kan het erop wijzen dat het Arpa Fenix materiaal loslaat. In dit geval is het een productiefout waarbij de hechting tussen twee materialen niet correct is. Wij lossen dit probleem graag voor je op door jouw tafelblad te vervangen. Als de ribbel echter niet hol klinkt wanneer je er op tikt, is het een natuurlijk kenmerk van het berkenmultiplex. In dat geval is er geen sprake van een defect, het is normaal dat er kleine variaties voorkomen in natuurlijke materialen zoals hout.

Bestellingen

Hoe kan ik mijn bestelling plaatsen?

In de shop kun je jouw tafel samenstellen door de verschillende stappen te doorlopen en jouw wensen aan te geven. Denk hierbij aan de vorm, de afmetingen, de randafwerking en de toplaag. Ook kun je de gewenste tafelpoot kiezen. Zodra je klikt op 'toevoegen aan winkelwagen' kun je vervolgens jouw bestelling afronden door te betalen via de diverse betaalmogelijkheden. Je ontvangt daarna een ontvangstbevestiging van ons. Wij zullen contact met je opnemen om een bezorgmoment af te stemmen.

Wanneer kan ik mijn bestelling verwachten?

Nadat jij de bestelling definitief hebt geplaatst en de betaling is afgerond gaan onze timmermannen aan de slag. De levertijd op de Arpa en de Arpa Fenix tafels is ongeveer ca. 10-12 weken. De levertijd voor de eikentafels is 14-16 weken.

Je ontvangt nadat je jouw bestelling geplaatst hebt een ontvangstbevestiging van ons. Wij zullen contact met je opnemen om een bezorgmoment af te stemmen.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Je kunt de volgende betaalmogelijkheden gebruiken bij ons: iDEAL, Creditcard, Apple Pay, Shop Pay, Google Pay, Bancontact, KBC/CBC, Belfius en In3.

Wil je graag een aanbetaling doen, dat is mogelijk via In3. Voor vragen hierover kun je terecht bij onze klantenservice via info@tablesbytim.nl of via +31 (0)73 220 22 98.

Kan ik mijn bestelling nog veranderen?

Zit er een fout in je adresgegevens of heb je een verkeerde maat besteld? Geen zorgen! Kan gebeuren. Bel of mail ons binnen 24 uur na het plaatsen van je bestelling. Dan gaan wij meteen aan de slag om je bestelling aan te passen. Wij zijn bereikbaar via info@tablesbytim.nl of via +31 (0)73 220 22 98.

Levering

Wat is de levertijd van een Arpa en Arpa Fenix tafel?

Nadat jij de bestelling definitief hebt geplaatst en de betaling is afgerond gaan onze TIMmermannen aan de slag. De levertijd op de Arpa en de Arpa Fenix tafels is ongeveer ca. 10-12 weken. De levertijd in de configurator per toplaag en samenstelling is leidend. Daarnaast informeren we altijd na je bestelling wat de levertijd gaat worden.

Wat is de levertijd van een eiken tafel?

Nadat jij de bestelling definitief hebt geplaatst en de betaling is afgerond gaan onze TIMmermannen aan de slag. De levertijd voor de eikentafels is 14-16 weken. De levertijd in de configurator per toplaag en samenstelling is leidend. Daarnaast informeren we altijd na je bestelling wat de levertijd gaat worden.

Wat is de levertijd van Jesper Home stoelen?

De levertijd van de JESPERHOME stoelen is 4-6 weken.

Wat is de levertijd van de Tables by TIM stoelen?

De levertijd van de Tables by TIM stoelen is 2-4 weken.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij leveren en monteren je nieuwe tafel GRATIS op de plek waar jij het wenst, op de begane grond, zowel binnen Nederland als België met uitzondering van de Waddeneilanden.

Transport naar een hogere verdieping van de tafels is mogelijk, neem hierover contact met ons op via info@tablesbytim.nl of via +31 (0)73 220 22 98. Extra kosten voor het leveren op een andere verdieping zijn voor de klant.
Wij komen jouw meubel bezorgen met een grote vrachtwagen, dus het zou fijn zijn als deze voor de deur kan parkeren. Twijfel je? Neem dan even contact met ons op.

Meer informatie over onze bezorging en montage vindt je op deze pagina.

Monteren jullie de tafels bij mij thuis?

De bezorging van de tafel is inclusief montage, zodat jij direct gebruik kunt maken van je nieuwe tafel.

Reparatie & garantie

Wat is de garantietermijn van de tafels?

De garantie van Tables by TIM betreft 2 jaar CBW-garantie. Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen. Bij normaal gebruik zal je vele jaren plezier hebben van je tafel. Wij geven géén garantie op werking van het eiken bij een eikenhouten tafel. En op
onze showroommodellen geven wij geen garantie. Bekijk onze algemene voorwaarden voor alle specificaties.

Wat is de garantietermijn van Jesper Home stoelen?

De garantietermijn van de JESPERHOME stoelen is 2 jaar, met uitzondering van de showroommodellen. Daar geven wij geen garantie op.

Wat is de garantietermijn van Tables by TIM stoelen?

De garantietermijn van de Tables by TIM stoelen is 2 jaar, met uitzondering van de showroommodellen. Daar geven wij geen garantie op. Bekijk onze algemene voorwaarden voor alle specificaties.

Ik heb mijn artikel defect ontvangen. Wat nu?

Onze monteurs gaan pas weg als je het product in zijn geheel hebt gecontroleerd en je tevreden bent. Mocht je toch nog een productiefoutje tegenkomen, laat het ons weten, dan lossen we het voor je op. Neem hiervoor contact met ons op via info@tablesbytim.nl of via +31 (0)73 220 22 98.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Op onze producten is geen herroepingsrecht van kracht. Al onze producten worden namelijk speciaal voor jou op maat gemaakt en kunnen om die reden niet geretourneerd worden. Omdat we overtuigd zijn van de kwaliteit van ons mooie product en er vele tevreden klanten jou al voor gingen, durven we een 100% tevredenheidsgarantie met je af te spreken. Mocht je onverhoopt ontevreden zijn, neem dan contact met ons op, dan gaan we samen op zoek naar een passende oplossing. Wij zijn bereikbaar via info@tablesbytim.nl of via +31 (0)73 220 22 98.

Waar vind ik de algemene voorwaarden van Tables by TIM?

Klik hier voor onze algemene voorwaarden.