Handige tips voor de perfecte stoelopstelling

Handige tips voor de perfecte stoelopstelling

Invloed van de tafelpoten

Het is belangrijk om na te denken over de plaatsing van jouw tafelpoten om de ideale opstelling voor je stoelen te kunnen bereiken. Bij sommige afmetingen is de plaatsing van de tafelpoten aan de binnenste positie gunstiger dan de positie aan de buitenkant. Afhankelijk van de tafelvorm en de breedte van de tafel heb je net wat meer speling als je kiest voor tafelpoten aan de binnenste positie.

  • Recht

  • Plat Gezet

  • Conisch

  • Draadstaal

  • Vlinder

Invloed van de stoelbreedte

De breedte van je stoelen heeft invloed op het aantal stoelen die je kwijt kunt aan de tafel en op het comfort. Smalle stoelen creëren extra ruimte om je heen, terwijl bredere stoelen zorgen voor een meer comfortabele zitervaring. Dit gaat dan wel ten koste van de ruimte om je heen.

Extra mogelijkheden voor gasten

Het is goed om te bedenken hoeveel mensen extra aan tafel zullen aanschuiven. Als je overweegt de tafel groter te maken voor bezoek, denk dan ook na over hoe vaak ze langskomen en of dat echt nodig is. Wil je toch nog een extra gast aan je eetkamertafel laten aanschuiven? Een krukje of een klapstoeltje is een erg praktische toevoeging aan je eetkamersetting, omdat het beter op te bergen is dan een extra eetkamerstoel.

Stoelruimte bij de Nora

Ovale tafels bieden een elegante uitstraling, maar houd er rekening mee dat gasten snel minder beenruimte hebben aan de buitenste kant van de tafel. Ook is een zitplek aan de kopse kant niet praktisch. Wil jij weten hoeveel stoelen er bij elke maatvorm passen, lees dan verder.

Bekijk de stoelopstellingen bij de Nora

  • Exact weten hoeveel stoelen er aan de tafel passen?

    Per tafel hebben we gedetailleerde informatie uitgewerkt zodat je een goed beeld krijgt van iedere vorm. Klik op de afbeelding van de vorm hieronder.

Hulp nodig bij de perfecte maat?

Dit inspiratieblog legt de nadruk op de belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden bij het samenstellen van jouw perfecte eettafel. Het is belangrijk om je eigen wensen en behoeften te begrijpen, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken.

Vind je het nou toch erg lastig om zelf de tafel van je dromen samen te stellen? Aarzel dan niet om een bezoek te brengen aan onze showroom en plan een gratis adviesgesprek met een van onze adviseurs. Wij staan klaar om je te helpen bij het vinden van de ideale eetkamersetting die perfect aansluit bij jouw stijl en voorkeur.

Bezoek onze showroom