Tafelstyling

Tafelstyling voor de herfst

op
Tafelstyling voor de herfst
Maak jij het deze herfst extra gezellig?

De herfst is begonnen! Het wordt weer kouder en regenachtiger. En dát betekent dat we weer gezellig knus urenlang gaan tafelen met vrienden en familie. Geen straf als je het ons vraagt! Tijd om na te gaan denken over hoe je het extra gezellig in huis kunt maken door je tafel te stylen. Als een mooi gedekte tafel je als muziek in de oren klinkt, inspireren we je graag over het aankleden van jouw eetkamertafel in herfst stijl. Dus heb jij binnenkort een etentje en wil je jouw gasten verrassen met een mooi gedekte tafel? Hierbij de tips die wij graag toepassen voor een sfeervolle, feestelijke tafel!

01. KIES JE KLEUR

De eerste stap is: Kleur kiezen, nu de herfst is begonnen gaan wij voor warme tinten. Ga je voor ton sur ton? Of wil je juist een basiskleur kiezen met daarbij een mooie kleur erbij? We adviseren om maximaal 3 kleuren te kiezen. 

02. PLACEMAT

Wij vinden het zonde om over een mooie tafel een tafelkleed te gebruiken dus wij gebruiken graag een placemat. Je hebt zoveel mooie verschillende placemats. Linnen en gevlochten zijn onze all time favourites.

03. SERVIES

Over de placemats zet je natuurlijk je mooiste servies. Afhankelijk van je budget en je gerechten kun je het zo uitgebreid maken als je zelf wilt: te denken aan onderborden, dinerbord, voorgerecht en/of soepborden.

04. SERVETTEN

Op het servies, tussen of náást het servies plaats je een van je mooiste servetten. Experimenteer ook eens uit met deze verschillende posities. Je ziet dan vanzelf dat met lagen werken ontzettend gezellig werkt. 

05. ACCESSOIRES

Tenslotte gooi je al je creativiteit in de accessoires op tafel. Wij houden ervan om te clusteren in oneven getallen. Dus bijvoorbeeld 3 vaasjes bij elkaar met een mooie bloemen. Of 5 accessoires, zoals kleine schaaltjes met daarin een dipje, broodje, olie etc. And last but not least.. vergeet vooral ook je dinerkaarsen, waterkan of fles wijn niet. 

Dit artikel is geschreven door:

Annemiek