Arpa Fenix

Kies voor een duurzame keuze

op
Kies voor een duurzame keuze

 • Bewuste keuzes bij Tables by TIM

  Bij Tables by TIM staat duurzaamheid centraal in elke stap van het productieproces. Onze benadering? Een make-to-order productiestrategie, wat betekent geen uitgebreide collecties op voorraad, maar de productie van jouw unieke tafel op bestelling. En dat doen we gewoon hier in Nederland, met als doel onze ecologische voetafdruk laag te houden.

 • Duurzaam design en top kwaliteit

  Wanneer je kiest voor Tables by TIM, kies je niet alleen voor stijlvol design maar ook voor topkwaliteit. We streven naar het leveren van de beste kwaliteit, zodat jouw tafel lang meegaat. Dit is een essentieel aspect van duurzaamheid.

  Een interessante twist? Afvalhout krijgt bij ons een nieuw leven door het te transformeren tot kleurstalen die je gratis kunt bestellen. Op deze manier kun je verschillende kleuropties thuis ervaren en de perfecte keuze maken voor jouw tafel.

 • Samenwerking met Trees for All

  Al bijna 25 jaar lang zet Trees for All zich in voor het creëren van een wereld vol bossen. Hun missie om bomen te planten, zowel in Nederland als in het buitenland via diverse bosprojecten, sluit naadloos aan bij onze duurzame visie. Ze streven ernaar mensen bewust te maken van de cruciale rol die bomen spelen in het tegengaan van klimaatverandering en het behoud van biodiversiteit.

  Bij Tables by TIM nemen we onze verantwoordelijkheid serieus als grootverbruiker van hout. In ons streven naar duurzaamheid hebben we, in nauwe samenwerking met Trees for All, een bijzonder initiatief genomen. Voor elk tweede kans meubel, of het nu een eettafel of een eetkamerbankje is dat we verkopen, plaatsen we vier bomen terug. Dit betekent dat per verkocht tweede kans meubel, twee bomen in Nederland en twee bomen in het buitenland worden geplant. Deze inspanning onderstreept ons engagement om niet alleen hergebruik te bevorderen, maar ook een positieve impact te hebben op het milieu, wereldwijd. Deze betrokkenheid draagt niet alleen bij aan een verbeterd klimaat en verhoogde biodiversiteit, maar ondersteunt ook de levensomstandigheden van lokale gemeenschappen wereldwijd.

Onze Projecten: Lokale en Internationale Impact

 • Nederland: Vergroening van het platteland, aanplant van bomen en heggen in het landelijk gebied.

  Hier is de afgelopen jaren veel natuur verloren gegaan. Met de aanplant versterken we de unieke Nederlandse landschappen en de leefomgeving van talloze planten en dieren. Bovendien dragen de bomen en heggen bij aan milieuvriendelijke landbouw.

 • Madagaskar: Herstel van het unieke bos in West-Madagaskar.

  Het ecosysteem van Madagaskar is het meest bedreigde ter wereld. Veel bomen, planten en dieren zijn verloren gegaan door ontbossing en klimaatverandering. Voor de bevolking leidt dit tot de droogte mislukte oogsten en watertekorten. Daarom wordt er nieuw bos op West-Madagaskar geplant samen met stichting Zazamalala. Zo herstellen ze het leefgebied van planten en dieren en geven ze de bevolking weer perspectief.

  Bij Tables by TIM gaat duurzaamheid verder dan het maken van meubels; het is een toewijding aan een groenere toekomst, stap voor stap, tafel voor tafel.

Kies voor een duurzame keuze

Ga naar onze collectie Tweede Leven en kies een tafel met een duurzame keuze. Wij doneren per product €50,- aan Trees for all én we hoeven geen nieuwe producten te produceren.

Bekijk collectie