Welke tafelpoot past bij jou

Welke tafelpoot past bij jou

Bij Tables by TIM heb je de vrijheid om je eigen stijl te omarmen en jouw tafel of eetbankje te personaliseren met perfecte poten. Ontdek vier unieke tafelpoten in ons assortiment, speciaal ontworpen om onze tafels te complementeren.

 • Plat Gezet

 • Conisch

 • Draadstaal

 • Vlinder

Draadstaal poten

Onze draadstaal poten behoren tot de meest moderne ontwerpen in ons aanbod. Terwijl deze poten een super leuke uitstraling hebben, is het belangrijk op te merken dat ze meer ruimte in beslag nemen dan andere poten. Dit kan er voor zorgen dat de stoelplaatsing beperkt wordt. Het is belangrijk om vooraf te overwegen hoeveel mensen comfortabel aan jouw gekozen tafel passen met de draadstaal poten.

Conische poten

Met de conische poten creëer je een klassieke uitstraling, waarbij je een prachtige combinatie kunt maken tussen klassieke elementen en het strakke design van de tafel. Deze poten vertonen overeenkomsten met de platte poten, maar onderscheiden zich door hun meer afgeronde vorm. Deze poten zijn ook goed te combineren met enkele stoelpoten!

Plat gezette poten

De plat gezette poten behoren ook tot onze moderne collectie. Ze vertonen gelijkenissen met onze conische tafelpoten, met als verschil dat ze een strakke vorm hebben zonder rondingen. Deze poten, hoewel eenvoudig van ontwerp, voegen door hun schuine plaatsing een extra vleugje stijl toe.

Vlinder poten

De Vlinderpoten stralen moderniteit uit. Door de knik in de tafelpoot ontstaat er meer ruimte onder de tafel en biedt daardoor veel mogelijkheden. Hoewel dit misschien niet direct opvalt bij een eerste blik, ga je het verschil zeker waarderen.
Deze tafelpoot combineert goed met onze draaiende stoelpoten door de bijpassende vorm.

 • Kleuren

  Onze tafelpoten zijn beschikbaar in wit en zwart. Voor degenen die een meer gepersonaliseerde uitstraling willen, bieden wij als een van de weinigen ook de mogelijkheid om onze poten te laten kleuren in een RAL-kleur naar keuze. Voor  €125,- extra heb je dus een onwijs unieke eettafel!

 • Metallic kleuren

  Onlangs hebben wij metallic tafelpoten geïntroduceerd. Met een selectie van meer dan 25 metallic kleuren heb je voldoende opties om jouw droomtafel een vleugje luxe te geven. Voor metallic poten rekenen we €150,-

  Niet alleen bieden we metallic tafelpoten, maar ook tafelpoten met diverse texturen, subtiele glitters en patronen behoren tot onze collectie. We zijn enthousiast over de nieuwe kleuren en laten je graag de mogelijkheden zien.

Stylingtips

 • 01.

  Als je een keuken hebt met gouden, koperen, rosé of brons kleuren op bijvoorbeeld je kraan, hendels van keukenkastjes of andere elementen, kun je deze perfect laten aansluiten door onze metallic tafelpoten te kiezen. Hiermee match je jouw eethoek met de rest van je interieur.

 • 02.

  Maak een keuze tussen matte of gestructureerde afwerkingen. Naast subtiele glinsters zijn er matte varianten en bijzondere structuren beschikbaar. Zo geef je jouw eettafel die verfijnde uitstraling die past bij jouw interieur en stijl.

 • 03.

  Kies voor een opvallende kleur, zoals licht roze metallic. Hiermee kun je samen met de tafelbladen stijlvolle kleurencombinaties creëren. Wij houden ervan om een neutrale kleur, zoals Beige Arizona of Beige Luxor, te combineren met een opvallende metallic kleur. Op die manier wordt een neutraal gekleurd tafelblad net wat unieker.

Tafelpoot plaatsing

Het is van groot belang om zorgvuldig na te denken over de plaatsing van de tafelpoten om de beste opstelling voor je stoelen te creëren. Soms kan het gunstiger zijn om de tafelpoten aan de binnenkant te plaatsen, vooral bij tafels van 220 cm of 240 cm. Voor persoonlijk advies kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Onze adviseurs helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Laat je adviseren