Zo kies je de juiste tafel

Zo kies je de juiste tafel

De eettafel vormt het hart van elke woning: je spendeert veel tijd aan tafel. Daarom is het cruciaal om te weten hoe jij de juiste tafel kiest voor jouw eethoek.

Kleine of grote ruimte

De eerste en meest cruciale factor om te overwegen bij het kiezen van een tafel is de grootte van je keuken of woonkamer waarin de eettafel zal staan. Dit bepaalt in grote mate het formaat van de tafel dat het beste bij jouw ruimte past. Een grote tafel is geweldig voor een gastvrije sfeer en maakt het gemakkelijk om extra gasten te ontvangen zonder extra tafels en stoelen tevoorschijn te hoeven halen. Maar is er voldoende ruimte beschikbaar? Als je een kleinere ruimte hebt, is het handig om het meetlint erbij te pakken. Zorg ervoor dat er minimaal een meter vrije ruimte rondom de tafel is. Je wilt immers comfortabel om de tafel kunnen lopen en niet te krap tegen de tafel aan zitten.

Aantal zitplaatsen

Overweeg hoeveel zitplaatsen je nodig hebt. Dit hangt niet alleen af van het aantal gezinsleden, maar ook van de frequentie waarmee je gasten ontvangt die mee willen eten.

Bij onze FAQ staan tekeningen per vorm hoeveel stoelen je eraan kunt plaatsen.

Rond, ovaal, hoekig, organisch?

Er zijn verschillende vormen tafels om uit te kiezen, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en ruimte. Ronde en organisch ronde tafels zoals onze Bobbi en Milan modellen worden vaak gekozen voor kleinere eethoeken, omdat ze minder ruimte in beslag nemen en een knusse sfeer creëren. Ronde tafels bevorderen het oogcontact en dragen bij aan een gezellige dynamiek aan tafel. Organische tafels vormen een gulden middenweg en zijn helemaal in de trend van vandaag. Misschien overweeg je ook een ovale of Deens ovale tafel met elegante rondingen? De zachte rondingen van deze tafels geven je eethoek een vriendelijke uitstraling. Of ga je juist voor de traditionele vierkante tafel?

Twijfel je over de maat?

Als je twijfelt over de grootte van de tafel, kun je overwegen om ons knippatroon te bestellen, zodat je kunt zien hoe de tafel in jouw woonkamer of keuken past.

Bestel een knippatroon

Stijl van jouw interieur

Bij het kiezen van de juiste tafel is het belangrijk om niet alleen naar de stijl en esthetiek van de tafel zelf te kijken, maar ook naar hoe deze in harmonie is met de rest van je interieur. Stem de kleur en afwerking van de tafel af op de vloeren, meubels en gordijnen om een samenhangende ruimte te creëren. Kies bijvoorbeeld een lichte eikenhouten tafel voor donkere vloeren en een tafel met een donkere afwerking zoals Arpa Fenix voor lichte vloeren. Zorg ervoor dat de tafel harmonieert met de kleur en textuur van je overige meubels en gordijnen voor een stijlvolle en gebalanceerde uitstraling. Bij Tables by TIM kun je gratis kleurstalen bestellen om de perfecte match met je interieur te vinden.

Materiaalkeuze

De keuze van het materiaal voor je tafel is van groot belang. Arpa en Arpa Fenix staan bekend om hun duurzaamheid en eigentijdse uitstraling. Arpa Fenix heeft het extra voordeel van een extreem mat en glad oppervlak dat gemakkelijk te onderhouden is. Eikenhout straalt warmte uit en heeft een tijdloze uitstraling. Denk ook na over hoe elk van deze materialen past bij jouw persoonlijke stijl en behoeften.

  • Budget

    Stel een budget vast voordat je op zoek gaat naar een eettafel. Onze tafels zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om te weten hoeveel je bereid bent uit te geven voordat je begint met winkelen. Vergeet niet dat je naast de aanschafkosten ook moet denken aan eventuele kosten voor stoelen en andere accessoires.

  • Probeer het uit

    Bezoek onze showroom om onze Arpa, Arpa Fenix en eikenhouten tafels te ervaren. Zit aan de tafel, laat je inspireren door bijpassende eetkamerstoelen kijk hoe deze eruitziet in de showroom en stel vragen aan onze adviseurs. Onze adviseurs helpen je een beter beeld te krijgen van hoe de tafel in jouw ruimte zal passen en aanvoelen. Of bestel gratis kleurstalen om de materialen en kleuren thuis te ervaren.

Advies nodig?

Bezoek onze showroom en laat je advsieren voor jouw perfecte eettafelsetting.

Bezoek onze showroom