• Dagelijks onderhoud

    Arpa heeft geen speciaal onderhoud nodig, alleen een vochtige doek met warm water of milde reinigingsmiddelen. Gebruik een niet-schurende doek en bij voorkeur geen dreft. Zo blijft je toplaag het mooiste. 

  • Gebruik onderzetters

    Om kringen te voorkomen in je Arpa tafel, adviseren wij sterk om onderzetters te gebruiken onder je glazen, borden en pannen. 

  • No-go producten

    Zuren of zeer alkalische producten moeten worden vermeden omdat deze het oppervlak kunnen bevlekken. Bleek of andere chloorhoudende producten moeten worden vermeden omdat dit het oppervlak kan schaden.

Eerste hulp bij schoonmaken

ADVIES #1: VERMIJD BLEEK
Bleek of andere chloorhoudende producten moeten worden vermeden omdat dit het oppervlak kan schaden. Natriumhypochloriet moet worden gebruikt bij een lagere concentratie dan 5% gedurende niet langer dan 5 minuten, en vervolgens worden gespoeld met een spons of handdoek.

ADVIES #2: ETEN & DRINKEN
Voor eten en drinkensresten is een zachte spons of doek met (warm) water voldoende voor de dagelijkse reiniging. 

ADVIES #3: ORGANISCHE VLOEISTOFFEN

Voor dierlijk en plantaardig vet, sauzen, wijnvlekken en eieren: gebruik koud water en zeep of huishoudelijk wasmiddel. Goed afspoelen en afdrogen met een katoenen doek.

ADVIES #4: VERF, INKT, COSMETICA
Heb je vervuiling van haarsprays of plantaardige olie, markers, was, foundations of andere poeders? Gebruik schoonmaakmiddel met MEK of alcohol of aceton met een katoenen doek. Goed afspoelen met koud water en afdrogen met een schone katoenen doek -vloeipapier of keukenpapier.

ADVIES #5: NAGELLAK
Gebruik een katoenen, niet schurende doek met aceton. 

ADVIES #6: HARS & LIJM

Gebruik schoonmaakmiddel met trichloorethaan nitrooplosmiddel met een katoenen doek.

Onvolmaaktheden

KRASJES
Krasjes door eigen gebruik kun je, in tegenstelling tot arpa fenix, niet herstellen. Deze zitten helaas echt in het blad. 

RIBBELS & BOBBELS
Heel soms komt het voor dat er 'bobbels' /ribbels zichtbaar en voelbaar kunnen zijn in het blad. Het is belangrijk om te weten dat het natuurlijke berken multiplex (dat we gebruiken voor onze tafels) subtiele oppervlakte onregelmatigheden kan hebben. Deze zitten niet in de arpa laag, maar in de onderliggende berken multiplex laag. Arpa vormt zich hieromheen. 


Kan dit probleem verholpen worden?
Als je met je vinger op de bobbel tikt en het klink hol, kan het erop wijzen dat het Arpa materiaal loslaat. In dit geval is het een productie-fout waarbij de hechting tussen twee materialen niet correct is. In dat geval lossen we het probleem graag voor je op door jouw tafelblad te vervangen. Als de ribbel echter niet hol klinkt wanneer je er op tikt, is het een natuurlijk kenmerk van het berken multiplex. In dat geval is er geen sprake van een defect, het is normaal dat er kleine variaties voorkomen in natuurlijke materialen zoals hout. 

Liever de volledige onderhoudsbrochure bekijken?

Download het via onderstaande button.

Download de brochure