• Dagelijks onderhoud

    Arpa Fenix heeft geen speciaal onderhoud nodig, alleen een vochtige doek met warm water of milde reinigingsmiddelen. Gebruik een niet-schurende doek. Lastige vlekken kunnen worden verwijderd met milde huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

  • Krasjes verwijderen

    Oppervlakkige krasjes herstel je met de magische spons of met de warmte van je vinger. 

  • No-go producten

    Zuren, zeer alkalische, bleek of andere chloorhoudende producten moeten worden vermeden omdat deze het oppervlak kunnen schaden.

Adviezen

ADVIES #1: VERMIJD SCHURENDE STOFFEN

Arpa Fenix is zeer resistent. Toch adviseren we om het oppervlak van FENIX nooit te behandelen met producten die schurende stoffen bevatten, macro-schuursponsen of ongeschikte instrumenten, zoals schuurpapier of staalwol.

ADVIES #2: VERMIJD ZUREN/BLEEK
Zuren of zeer alkalische producten moeten worden vermeden, omdat deze het oppervlak kunnen bevlekken. Bleek of andere chloorhoudende producten moeten worden vermeden omdat dit het oppervlak kan schaden. Natriumhypochloriet moet worden gebruikt bij een lagere concentratie dan 5% gedurende niet langer dan 5 minuten, en vervolgens worden gespoeld met een spons of handdoek.

ADVIES #3: VERMIJD MEUBELPOETSMIDDEL

Gebruik geen meubelpoetsmiddel of op was gebaseerde reinigingsmiddelen in het algemeen, omdat deze de neiging hebben om een kleverige laag te vormen op het dichte FENIX-oppervlak, waaraan vuil zich hecht. 

ADVIES #4: GEEN DREFT 
Reinig alleen met een doekje met water. Gebruikt géén dreft, zo voorkom je dat vet aan je tafelblad blijft hechten. 

ADVIES #5: ONDERZETTERS
Gebruik altijd onderzetters. Zo blijft je toplaag het mooiste. 

Onvolmaaktheden

BOBBELS / RIBBELS
Heel soms komt het voor dat er 'bobbels'/ribbels zichtbaar en voelbaar kunnen zijn in het blad. Het is belangrijk om te weten dat het natuurlijke berken multiplex (dat we gebruiken voor onze tafels) subtiele oppervlakte onregelmatigheden kan hebben. Deze zitten niet in de Arpa Fenix laag, maar in de onderliggende berken multiplex laag. Arpa Fenix vormt zich hieromheen.

Kan dit probleem verholpen worden?
Als je met je vinger op de bobbel tikt en het klink hol, kan het erop wijzen dat het Arpa Fenix materiaal loslaat. In dit geval is het een productie-fout waarbij de hechting tussen twee materialen niet correct is. In dat geval lossen we het probleem graag voor je op door jouw tafelblad te vervangen. Als de ribbel echter niet hol klinkt wanneer je er op tikt, is het een natuurlijk kenmerk van het berken multiplex. In dat geval is er geen sprake van een defect, het is normaal dat er kleine variaties voorkomen in natuurlijke materialen zoals hout. 

Liever de volledige onderhoudsbrochure bekijken?

Download het via onderstaande button.

Download de brochure