• Vlekkenverdrijver

    Heb je een kring die is ontstaan door een glas drinken? Verwijder de vlek met de 'color' spray' van Fixx, hier te koop. Deze vlekken-verdrijver is geschikt voor iedere kleur eikenhouten tafel. 

  • Gebruik onderzetters

    Om kringen te voorkomen in je eikenhouten tafel, adviseren wij sterk om onderzetters te gebruiken onder je glazen, borden en pannen. 

  • Wood care matt polish

    Wij hebben het blad voorzien van een matte lak, maar door dagelijks gebruik kunnen er glimmende plekken ontstaan op tafel. Met de onderhoudskit krijg je jouw tafel mooi mat. Koop hier. 

Eerste hulp bij schoonmaken

ADVIES #1: DAGELIJKS ONDERHOUD
Onze tafels zijn voorzien van een twee-compentenlak waarin de kleur is verwerkt. Deze lak is gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek en nawrijven met een droge doek. Om vlekken te voorkomen dien je binnen 10 minuten nadat je er iets op knoeit dit schoon te maken. Restanten van eten of drinken kunnen anders namelijk in je eikenhout trekken. 

ADVIES #2: UITHARDEN
Na ontvangst van jouw nieuwe eikentafel is het belangrijk om de lak van de tafel goed te laten uitharden voor ca. 2 maanden. Dit betekent dat je de tafel wél mag gebruiken, maar dat je er extra voorzichtig mee moet zijn zoals het gebruiken van onderzetters, placemats en het vermijden van scherpe voorwerpen. 

ADVIES #3: ONDERZETTERS
Ook na deze periode adviseren we om onderzetters en placemats te blijven gebruiken om de levensduur van jouw designtafel te verlengen.

ADVIES #4: LUCHTVOCHTIGHEDEN
Door in huis een juiste luchtvochtigheid te hebben, voorkom je dat de eikenhout tafel niet gaat scheuren of barsten. Met een constante, juiste luchtvochtigheid in de kamer blijft het eikenhout mooi. We raden je aan om de relatieve luchtvochtigheid rond 65% te houden, of in ieder geval tussen 50% en 70%.  Je kunt dit op peil houden met luchtbevochtigers en luchtontvochtiger. 

ADVIES #5: GARANTIE
Voor onze Tables by TIM meubelen geldt een garantietermijn van 2 jaar. CBW-garantie. Wij geven garantie op de tafelpoten en constructie tussen de tafel en de tafelpoten. Bij normaal gebruik zal je vele jaren plezier hebben van je tafel. Door de matte laklaag op het eikenhout, willen wij je erop wijzen dat een kras snel zichtbaar kan zijn. Lees daarom goed de tips in deze onderhoudsinstructie. Wij geven geen garantie op krassen en kringen in het eikenhout. Voor alle informatie over onze garantie, lees onze algemene voorwaarden.

ADVIES #6: KRASJES
Krasjes zijn, in tegenstelling tot de arpa fenix tafelbladen, niet te herstellen. Deze zitten helaas echt in het tafelblad. We adviseren daarom altijd onderzetters te gebruiken. 

Afwijkingen in kleur en structuur

Heb je een samplebox besteld? 

Let op: Eiken is een natuurproduct, afwijkingen in kleur en structuur zijn voorbehouden. Het
tafelblad kán noesten bevatten, maar deze worden dan opgevuld. We werken met
natuurproducten en daarom is de structuur van elke plank uniek.

Liever de volledige onderhoudsbrochure bekijken?

Download het via onderstaande button.

Download de brochure