Zo houd je je Arpa Fenix tafel lang mooi

Zo houd je je Arpa Fenix tafel lang mooi

Je Arpa Fenix eettafel is waarschijnlijk een van de meest gebruikte meubelstukken in je huis. Of je nu gezellig met het hele gezin aan tafel zit of urenlang borrelt, je tafel ondergaat dagelijks intensief gebruik. Daarom hebben we alle tips en tricks voor je verzameld om je tafel zo goed mogelijk te onderhouden en beschermen.

Dagelijks onderhoud

Arpa Fenix staat bekend om zijn extreem matte en gladde oppervlak, en het is eenvoudig te onderhouden. Een vochtige doek met water is meestal voldoende, of je kunt milde reinigingsmiddelen gebruiken. Zorg er echter voor dat je een niet-schurende doek gebruikt om het delicate oppervlak van je Arpa Fenix tafel te beschermen. Lastige vlekken kunnen worden verwijderd met milde huishoudelijke schoonmaakmiddelen. Gebruik in geen geval Dreft, om te voorkomen dat vet aan het tafelblad blijft kleven.

No Go producten

Hoewel Arpa Fenix zeer resistent is, raden we aan om het oppervlak nooit te behandelen met producten die schurende stoffen bevatten. Het is misschien vanzelfsprekend, maar het is beter om veilig te zijn dan sorry te moeten zijn: gebruik geen grove schuursponsen, schuurpapier of staalwol. Vermijd ook zuren, sterk alkalische stoffen, bleekmiddel of andere chloorhoudende producten, omdat deze het oppervlak kunnen aantasten of verkleuren.

Krasjes verwijderen

Arpa Fenix is waterafstotend en krasbestendig, wat ideaal is als je kleine kinderen hebt. Mocht je toch kleine krasjes hebben, dan zijn deze heel gemakkelijk te verwijderen met een wondersponsje. We raden altijd aan om onderzetters te gebruiken om de toplaag in de beste staat te houden. Hierdoor blijft je tafelblad er als nieuw uitzien.

Meer informatie lezen?

Lees alle informatie over het onderhoud van een Arpa Fenix tafel op onze onderhoudspagina.

Informatie onderhoud Arpa Fenix